Starý vlk – nový videoklip Mattiu Mullera a Petra Lipu

Mattia | 28.12.2018

Hudobná novinka s názvom STARÝ VLK predstavuje príbeh o mužovi v zrelom veku, ktorý márne hľadá svoju lásku. Autorom textu je popredný básnik a textár Ľuboš Zeman. Nová pieseň vznikla v spolupráci s gitaristom Martinom Müllerom, ktorý zhudobnil báseň Starý vlk. Demo verziu pustili spevákovi Petrovi Lipovi, ktorý celú pieseň naspieval a zahral si aj vo videoklipe. Celý projekt je postavený okolo mladého - 15 ročného talentovaného hudobníka (študenta bicích nástrojov na konzervatóriu v Bratislave a multiinštrumentalistu) Mattiu Mullera, ktorý hral na bicie. S aranžmán piesne pomáhal renomovaný slovenský basgitarista Viktor Hidvéghy, ktorý hrá v projekte na basovú gitaru, klávesy nahral Peter Preložník, ale v samotnom videoklipe ho nahradil Peter Šaranský. Vokály nahrala speváčka Svetlana Rymarenko, ktorú vo videoklipe nahradila Dominika Pavliková. Na nahrávke spolupracoval aj popredný slovenský trúbkar Ondrej Juraši.

Hlavnej úlohy starého vlka sa zhostil Peter Batthyany, ktorého môžeme poznať predovšetkým z televízie. Preslávil sa najmä ako kapitán Maroš Nagy z Profesionálov alebo ako Banán zo známeho seriálu Mafstory. Vedľa skúseného herca si zahrala hlavnú úlohu Mária Stredanská. Vo videoklipe stvárnila postavu mladého kozliatka, o ktoré má Peter, alias starý vlk, záujem. Či sa podarí starému vlkovi zbaliť mladé kozliatko uvidíte vo videoklipe.

Videoklip k piesni vytvoril talentovaný filmársky tím Lexis Production. Pierre Fabo, člen tímu Lexis, prispel svojím scenárom, réžiou a strihom. Kameru obsluhovali dvaja ambiciózni kameramani Mário Puzder a Martin Krolák.

Videoklip pozostáva z troch scén. Celé natáčanie trvalo veľmi krátko. Šikovný filmársky tím, herci a muzikanti to, napriek veľkej zime, zvládli len za jeden deň. Natáčalo sa v starom šamorínskom kláštore a v šamorínskom lesíku. Ostatné zábery sa natáčali v šamorínskom bluesovom bare s názvom Šup Šup bar. Zaujímavosťou je, že priestor baru bol využitý hlavne kvôli tomu, že sa v ňom schádzajú bluesoví muzikanti, ktorí si vo videoklipe zahrali komparz.

 


Napíš komentár