Travers Brothership v Múzeu obchodu - report tajomník

Tajemník | 7.3.2019

Travers Brothership v Múzeu obchodu 

fotoreport (Zorka Lišková)

Americká soul – bluesrocková kapelka Travers Brothership si rozložila svoje fidlátka v stane Múzea obchodu v stredajší deň, 6.marca 2019. Pomerne často, keď prichádzam do Múzea na koncert, ma napadne erotický vtip. Dcéra píše mame pozdrav z prírody.: „ Drahá mama, som v prírode, je mi tu dobre, spím pod stanom, aj Stanovi je dobre „. Nakoniec, aj Múzeum je v peknom, prírodnom prostredí a aj pod Stanom Múzea je skoro všetkým dobre na každom koncerte. Mnohí tu zažili mnoho hudobných orgazmov...Poďme späť k hudbe.

Travers Brothership by sa dalo voľne preložiť ako Bratstvo Traversových. Dvojičky menom Travers, teda Kyle – gitara, spev a Eric – bicie, spev si na úvod svojej kariéry pribrali k sebe klávesáka Ian McIsaaca a až neskôr k triu pribudol basák a spevák Josh Clark. Kapelka zo severokarolínskeho amerického mesta Asheville bola teda kompletná a deväťdesiattisícové mesto sa mohlo tešiť z ich kvalitnej mladej muzičky. Priemerný vek chalanov je okolo 25 rokov a z ich produkcie sála riadna dávka mladej energie. Bolo všetko, ako má byť – odohrali 16 skladieb z oboch doteraz vydaných svojich albumov : A Way to SurviveLet the World Decide. Bola aj roztrhnutá struna, aj hra za krkom na gitare, aj perfektné gitarové, aj basové, aj bubnové sóla, po veľkom potlesku bol aj prídavok a dostalo sa zo strany kapelky aj dosť chvály na kvalitu piva, čapovaného v Múzeu. Zaplnené auditórium krochkalo blahom pod Stanom. Kapelku do Múzea priviedol belgický manažér Dieter, ktorý tu už pôsobil viackrát a aj so mnou sa pred koncertom zvítal ako starý znímy. Je neprehliadnuteľný svojou hrdzavou mohutnou bradou, asi prírodnou. Kapelke Travers Brothership zorganizoval prvé európske turné, pozostávajúce z 31 koncertov v Španielsku, Francii, Švédsku, Česku, Nemecku, Belgii, no a v Podunajských Biskupiciach. Šnúra koncertov začala 24.januára 2019 a bude končiť 9.marca 2019 v belgickom Gente. Koncert v Múzeu bol 29-ty v poradí tohto dlhého európskeho tripu.. Z atmosférou koncertu boli spokojní aj hudobníci a možno si ju vychutnať aj z fotoreportu Zorky Liškovej.

P.S. Atmosféru koncertu si vychutnal aj najmladší divák, 2,5 ročný Davidko, ktorý prišiel na koncert v doprovode svojho kanadského tatina z Toronta, žijúceho už 10 rokov na Slovensku. Davidko bol vyzbrojený slúchadlami na uši, aby nič nepočul, v ľavej rúčke zvieral slanú tyčinku a v pravej gumovú repliku druhohorného jaštera. Asi zatušil, že som geológ, lebo mi jaštera dobrosrdečne požičal, nech sa aj starý pán troška pohrá...

Za pozornosť ďakuje Paľo Sojka, tajomník SBS


Napíš komentár