The Players 21 pod Devínom - reportuje Michal Kujan

MichalK | 20.9.2021

The Players 21 pod Devínom

1. septembra o 18tej hodine sa uskutočnil koncert v krásnom prostredí Ahoy Cafe Devín, nachádzajúcej sa na promenáde dole pri Dunaji. Pre skupinu to bol tohtoročný štvrtý koncert. Predchádzala mu akcia v KD Nivy ktorá prebehla ešte koncom júna a dva koncerty na legendárnych Garážach pod Prístavným mostom. Skupina na terase tejto devínskej kaviarne už raz hrala, takmer presne dva roky dozadu v septembri 2019, ešte keď bolo všetko po starom. Vtedy sa koncert tak isto veľmi vydaril, takže na jeho opakovanie sa všetci tešili.

Skupina sa predstavila v zložení basová gitara Peci Uherčík, rytmická gitara Vojto Scherhaufer a sólová gitara Michal Kujan. Za bicími to bola síce pre skupinu nová tvár, Matej Tomandl, inak ale dobre známy z legendárnej skupiny The Beatboys. Tí sa v 90. rokoch venovali hlavne skladbám skupiny The Beatles, takže repertoár Players a Shadows mu bol blízky a rýchlo sa v ňom zabehol. Skupina odohrala koncert na dva bloky, zazneli ako skladby pôvodných The Players a klasiky od anglických The Shadows, tak isto aj iné pre zmenu americké surfové skladby a aj spievané od Chucka Berryho, Cliffa Richarda alebo The Beatles.

Skupina mala aj nečakaného špeciálneho hosťa, bola ním legenda Štefan Szabo, spevák, basgitarista a klavirista, známy zo skupín Sršne (Ivan Kartík Kvintet), Tiene alebo Istropolitana. Ten pôvodne prišiel skupinu podporiť len ako divák, ale netrebalo veľa presviedčania aby si s ňou niečo aj zaspieval. Boli to dve skladby, rock´n´rollové klasiky Rock around the clock a Blue suede shoes. Skupina potom koncert zakončila, večer bol strávený ešte v príjemnej debate o hudbe a hraní v 60. rokoch a nasledoval odvoz späť domov.

Koncertne kapela ešte túto sezónu nekončí a po novom má svoju Facebook stránku, kde informuje o každom nastávajúcom koncerte ako aj pridáva fotky, videá a iné z jej života. Nájsť sa dá pod menom “The Players 21“. Tam nájdete info o budúcich akciách. Prikladáme pár fotografií od Vladislava Mrvu, ktorému za ne, aj účasť takto ďakujeme.


Napíš komentár