2% z dane

P. Sojka | 31.1.2021

Výzva, výzva, výzva !!!

Termíny na darovanie 2% z dane sa nezadržateľne blížia, tak prosím venujte pozornosť nášmu oznamu !!!

 

Milí priatelia bluesu, po roku sa Vám opäť prihovárame s prosbou o dar v podobe 2% z dane. V minulosti ste nám pomohli a z týchto prostriedkov sme mohli usporadúvať koncerty, hlavne v letných mesiacoch. kde sa nikdy nevyberalo vstupné. Tak isto je to pomoc pri vydávaní našich CD nosičov, čo by si mnohé kapely nemohli dovoliť. Vopred všetkým ďakujeme a ako bonus za ochotu dávame niektoré z našich už vydaných CD nosičov. Tu je návod ako na to:

Potvrdenie o zaplatení dane zo závislej činnosti

Ďalší míľnik v tomto procese je 15. február 2021. Do tohto dňa potrebujú všetci zamestnanci-fyzické osoby požiadať svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie preddavkov na daň a nechať si vystaviť Potvrdenie o zaplatení dane zo závislej činnosti. Toto potvrdenie je veľmi dôležité, nakoľko sa prikladá k formuláru na darovanie 2% (Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane).  

V tomto období už naplno prebiehajú kampane neziskových organizácií, pre ktoré sú príjmy z 2% veľa krát existenčne dôležité. . Pred tým než vypíšete potrebné tlačivo na darovanie 2%, spočítajte si svoje dobrovoľnícke hodiny odrobené v minulom roku. Ak ste boli dobrovoľníkom viac ako 40 hodín, môžete venovať nie 2% ale 3%. A to je naozaj rozdiel.


Dokedy  podať daňové priznanie resp. dokedy darovať 2%?

Ak ste SZČO, firma, tak váš termín pre podanie daňového priznania a rovnako aj venovanie 2% je 31. marec 2021. Ak si podáte žiadosť o odklad daňového priznania, platia pre vás iné dátumy.

Ak ste zamestnanec, ktorému robí daňové priznanie zamestnávateľ a máte v rukách Potvrdenie o zaplatení dane, prípadne potvrdenie o odpracovaní dobrovoľníckych hodín, tak potrebujete vypísať ešte tlačivo - Vyhlásenie o poukázaní 2%. Termín odoslania týchto 2 prípadne 3 formulárov je 30. apríl 2021.

 

P.S. Potrebné tlačivá osobne prinesiem a následne aj odnesiem na daňový úrad, takže darca bude bez akýchkoľvek starostí. Za pomoc ďakuje Paľo Sojka, tajomník SBS.

Pre tých darcov, na ktorých nemám osobný dosah, sú tu uvedené linky na stiahnutie tlačív. Vďaka !!!

VYHLÁSENIE


Komentáre uzatvorené.