MODRÝ ŠTVRTOK v TRNAVE

PeterStojka | 27.3.2017


Modrý štvrtok s Milanom Konfráterom

Už jedenástym pokračovaním klubovej série Modrých štvrtkov - Blue Thursday – z réžie Trnavskej hudobnej spoločnosti, o.z. a domácej bluesovej skupiny Second Band je večer s hosťom – spevákom, gitaristom, skladateľom Milanom Konfráterom. Na trnavkej klubovej scéne sa objavil so skupinou Black Cat Moan alebo ako Milan Konfráter Blues Band na historicky prvom ročníku Blues Moods v roku 2010. Takisto sa predstavil niekoľkokrát aj ako sólista v trnavských kluboch. Väčšiu publicitu mu však prinieslo účinkovanie so skupinou Dozen Frozen - Ericha “Boboša” Procházku alebo z projektu bratislavského hudobníka Laca Lučeniča - Satisfactory ako aj z projektu Rolling Stones Anniversary Band. Okrem iného je aj organizátor letného festivalu v rodnom Pezinku s názvom Blues na Mlyne. Ako autor má nahraté z roku 2013 CD s rovnomenným názvom  - Milan Konfráter, ktoré nahral úplne sám. V každom prípade ide o vyzretého autora, gitaristu a speváka, ktorý je osviežením klubovej scény.
Klubové večery Modrý štvrtok so svojim hosťom majú za cieľ popularizovať bluesový žáner ako aj jeho výročný - medzinárodný festival Blues Moods, ktorý sa koná v mesiaci november v Trnave. Tento klubový večer sa uskutoční vo štvrtok - 6. apríla 2017 v trnavskom Music a Café klube (City Aréna) so začiatkom o 20.00 h. Vstup na podujatie je voľný.
Podujatie MODRÝ ŠTVRTOK podporil hudobný klub Music a Café, Rádio Bunker, Trnava Live, DoMesta.sk, Trnavsko a Trnava Dnes.


Napíš komentár