BlueTime na Devíne

Skleno | 11.10.2017 | Komentáre: 5

BlueTime s Jánom Sklenárom

BlueTime - vol. 23/2017
Vysielame 11. októbra o 19.00h v Rádiu Devín.

Tentoraz som pre vás vybral novinku z pera Alberta Castigliu Up all night – ktorá vyšla len pred pár dňami a verím, že poteší hlavne gitarových nadšencov. Prezradíme vám aj ktorých desať albumov zo živých koncertov by podľa amerického magazínu americanbluesscene nemali chýbať vo vašej zbierke. Známy je už aj program festivalu Jazz Blues Jamboree 2017, ktorý sa opäť sťahuje na svoju domácu pôdu do Nových Zámkov. Predstavíme vám aj nový singel Mariána Luckého. V pravidelnom seriály Jazyk blues si povieme, kto sa označoval slovom „junkie“. No a ani tentoraz nezabudneme na dobré koncerty ktoré sú pre vás na nasledujúci týždeň pripravené. Nikým a ničím nerušené počúvanie vám želajú Jano Sklenár a Rudi Fritzman.

Archív reláci


Komentáre

Smädný Bluesový Hroch Šimi   12.10.2017

Bol tam iný program : Koncertné Rádio Devín. Priamy prenos zo Slovenskej filharmónie - Reduty

Priamy prenos koncertu SOSR z BHS z 11.10.2017.

Bude nejaké náhradné vysielanie tejto ohlásenej relácie ?

Martin   12.10.2017

Prečo sa už nearchivuje Bluetime? Posledná je z 28.6.2017 Kde by sa dali vypočuť novšie relácie?

Smädný Bluesový Hroch Šimi   13.10.2017

To Martin : cez prázdniny sa nevysielajú nové relácie, len sa reprízujú niektoré minulé a tie už v archívoch sú.

Smädný Bluesový Hroch Šimi   13.10.2017

Určite sa nechcem hrať na nejakého lingvistického puristu, ale dovolím si upozorniť na malú pravopisnú chybičku - "v seriály" (aj keď tá určite nemá vplyv na kvalitu a obsah "našej" relácie :

Slová ako materiál, hotel, seriál, panel, kanál, tunel, originál :

Slovo materiál sa skloňuje podľa vzoru dub, ale v lokáli jednotného čísla má pádovú príponu -i ako vzor stroj – v materiáli. Takéto, tzv. zmiešané skloňovanie sa uplatňuje pri neživotných podstatných menách mužského rodu, ktoré sú cudzieho pôvodu, v základnom tvare sú zakončené na spoluhlásku l alebo r a vkladná samohláska pri skloňovaní nevypadáva, napr. hotel – v hoteli, seriál – v seriáli, panel – na paneli, kanál – v kanáli, tunel – v tuneli, originál – v origináli.


Čítajte viac: https://jazykovaporadna.sme.sk/q/346/#ixzz4vMUeZwk2

Martin   19.10.2017

Ďakujem Šimi, len som sa zľakol keď v polovici októbra ešte neboli sept. reprízy. Hurá, už sú tam. Na relácii Bluetime, aj jej predchodkyni, v dielni frčím celý rok.

Napíš komentár