Za Fedorom Frešom...

Tajemník | 5.7.2018 | Komentáre: 1

Za Fedorom Frešom...

Keď sa v utorok, 26.6.2018 Slovenskom a hlavne Bratislavou rozniesla správa, že v popoludňajších hodinách zomrel legendárny slovenský basgitarista Fedor Frešo, tak sa to málokomu chcelo uveriť. Tobôž mne, lebo v predošlú stredu som sa s ním stretol a bol úplne v pohode. O tejto smutnej správe informovali všetky printové, aj televízne média s výpočtom všetkých kapiel a hudobníkov, s ktorými sa Fedor počas svojej predlhej kariéry stretol. Bol by to veľmi dlhý, všeobecne známy zoznam, ja sa obmedzím na to, ako som ho priviedol do bluesovej komunity. V tom čase, v roku 2016, som sa stretával s Fedorom dvakrát do týždňa a tak som ho 6.1.2016, teda v deň jeho 69-tych narodenín pozval na krst CD Bluesová spoločnosť No11 do podzemných priestorov Mestskej knižnice na Klariskej ulici. Fedor pozvanie prijal.  

(čítaj ďalej)


Komentáre

Smädný Bluesový Hroch Šimi   9.7.2018

V ten nasledujúci smutný, bolestný deň som napísal :

Hoci je v posledných dňoch stále zamračené, mrholí, prší i búrka sa pritrafí, včerajšia správa bola ako blesk z jasného neba.

Smutná správa ... Zapálila sviečku... Plameň zapálenej sviečky smeruje do hudobného neba, na druhý breh ...

Rockovou, bluesovou, bigbítovou hudobnou perinou sa pobral nečakane a priskoro zakryť hudobný nesmrteľník Fedor. Fedor Frešo, legenda československej hudobnej scény, nezameniteľný a neprehliadnuteľný Fedor Frešo. Jeho basová struna, jeho basový tón nám bude znieť už len zhora...

Opustil schody života, vstúpil na schody do neba...

Život je jen náhoda a smrť je jako moře...

Taký je selaví... Tak končí selaví...

Ostávajú len spomienky, ktoré živí plameň sviečky...

A neprekryje to ani láhev červeného vínka ...

Napíš komentár