SAMARIA BLUES FESTIVAL 2020

MiroS | 10.9.2020

Tlačová správa: Organizátorská kapela P.P.Band prináša v rámci ojedinelého projektu „SAMARIA BLUES FESTIVAL 2020“, v sobotu, 25.9.2020 do šamorínskeho klubu ďalší, už štvrtý, ročník bluesového festivalu.

Po úspečných troch ročníkoch sa scéna ustálila v šamorínskom Mozi Clube. Štvrtý ročník prebehne v kaviarenskej časti klubu, nakoľko je počet návštevníkov kvôli známym dôvodom limitovaný a kinosála musí byť uzavretá.

Dramaturgia festivalíku pripravila nasledovný line-up učinkujúcich. Ripoff Raskolnikov (A) je skvelá zostavička z Rakúska. Občianskym menom Ludvig Knoglinger (narodený v Linczi) patrí k špičke blues a jeho presahov v stredoeurópskom regióne. Tento výborný spevák a gitarista, držiteľ niekoľkých európskych cien je ozdbou každého festivalu kvoli jeho jedinečnému prejavu, skvelými textami s výpovednou hodnotou a neposlednej rade hudobným kumštom. Vo svojej torbe čerpal z osobností blues ako Blind Willie McTell, Skip James, Robert Johnson či Johnny Lee Hooker. Vydal cez 13 albumov. Na Slovensku sme ho mohli vidieť na Jazz Blues Jamboree 2019 v Nových Zámkoch, kde bol vynikajúcou bodkou ako headliner festivalu. Príde ako duo s klaviristom Sabolcsom Nagyom (HU) z Budapešti s ktorým v súčastnosti spolupracuje. 

Šamorínsku scénu bude reprezentovať P.P.Band a priatelia. P.P.Band v ktorého zostave sú aj špičky slovenského blues Erich „Boboš“ Procházka (harmonika) a Štefan „Pišta“ Lengyel (el.gitara) prinesie dravý elektrický bluesrock okorenený niektorými piesňami z projektu – Šamorínske verše. Jedným z „priateľov“ P.P.Bandu bude spevák a gitarista Juraj „Dura“ Turtev. Českú republiku bude reprezentovať vynikajúci gitarista, spevák a „priateľ“ P.P.Bandu David Kousal (CZ). Ten si „strihne“ pár hudobných kúskov s P.P.Bandom. Festival podporilo mesto Šamorín. Organizátori ďakujú aj sponzorom a mediálnym partnerom bez ktorých nie je možné v dnešných časoch čokoľvek kvalitné organizovať (pozri plagát).

Festival začne o 19:00 hod., a kto bol na predošlých ročníkoch, vie že sa dobre zabaví. Vstupné je 10 euro.

 


Komentáre uzatvorené.