Festival Jazz Blues Jamboree 2022 v Nových Zámkoch - reportuje Tajomník

Tajemník | 16.5.2022

 Festival Jazz Blues Jamboree 2022 v Nových Zámkoch

fotoreport (Milan Mrenica)

 Pôvodný termín 16. ročníka Festivalu Jazz Blues Jamboree bol stanovený na 19 - 20 novembra 2021. Z pandemických príčin bol zrušený a presunutý na dátum 13 - 14. mája 2022. Tento dátum už ohrozený nebol a tak sa priaznivci jazzovej a bluesovej muzičky mohli tešiť na svoj sviatok do Nových Zámkov, konkrétne do kina Mier. Dohliadať nad úrovňou festivalu bol organizátormi poverený už vesmírny Ike Turner, no a pozemský organizačný štáb riadil Libor Ondrejčík. 

Prvého dňa festivalu v piatok 13. mája som sa nezúčastnil a tak len spomeniem, že pódium okupovali kapelky The Turtev Brothers - SK, Altar Trio - SK a Djabe - HU. Na malom pódiu počas prestávok vo vestibule to boli Lízi a Marci - HU. Festivalové tamtamy zvestovali, že to bol super večer plný spokojnosti. 

Sobotný večer dňa 14.mája odštartovala slovenská kapelka Her Memories, inak víťaz súťaže Slovakian Blues Challenge 2019 s právom reprezentovať Slovensko na European Blues Challenge 2022 vo Švédsku. Trio hralo v zostave Martin Tomášik - gitara, spev, Alessandro Anisino - basgitara a novozámčan Peter Garaj - bicie. Kapelka svoj 50 minútový set odpálila veľmi dynamicky a svojich desať skladieb s anglickými textami dáva tušiť, že vo švédskom Malmo nebudú ťahať za kratší koniec povrazu. Veľa šťastia želáme kapelke na severe Európy a ich set ocenilo aj plne obsadené auditórium. 

(čítaj ďalej)

 


Napíš komentár