Argentínska bluesmanka VANESA HARBEK v šamorínskom ŠUP-ŠUP Music Clube

Sanyi | 16.4.2019

Skvelá bluesová gitaristka, vokalistka a skladateľka Vanesa Harbek v Music klube ŠUP-ŠUP v piatok 19.4.2019 o 20.00 hod. Hosť večera: Štefan Lengyel - gitara.

Rezervácie: 0908 301687

Blues, soul, rhyhm and blues, swing, tango, jazz i rock and roll kombinuje vo svojej hudbe talentovaná argentínska speváčka, gitaristka (občas i trubkárka) Vanesa Harbek. Jeje silný a univerzálny hlas jej umožńuje vyjadrovať sa v rôznych štýloch. Naviac má prirodzený talent a cit pre hru na gitaru. Výborna technika a osobitý zvuk podporujú jej virtuóznu hru. Koncertovala v rôznych krajinách južnej Ameriky i Európy. Popri Nemecku (kde teraz žije) hrala v Španielsku, Taliansku, Švajčiarsku a Poľsku. Jediné vystúpenie na Slovensku má - v šamorínskom ŠUP-ŠUPe. 

Poľský predstížny časopis Twój Blues ju spovedal takto:

TB: Prečo si v Europe. To nie je v Argentíne možnosť si zahrať blues?
VH: Je ale málo. Nedá sa z toho vyžiť.
TB: Ako si sa dostala k blues?
VH: Môj otec hral na piáno a posielal ma na lekcie klavíru. Učila som sa Chopena i Bacha ale ako 11-ročná som si vypočula z otcovej kolekcie platní Erica Claptona. Zaľúbila som sa do blues a do gitary. Otcovi som povedala, že nebudem hrať na piano a budem hrať na gitare....a že budem hrať blues.
TB: Aká bola scéna v Argentíne? Bolo kde isť na živé vystúpenia?
VH: V 90.rokoch bolo koncertov dosť, ale videla som koncert Alberta Collinsa a na to nezabudnem do konca života. Keď zavriem oči, vidím ten koncert. Ako dieťa ma otec zobral na Erica Claptona a tiež na B.B.Kinga.

(čítaj ďalej)


Napíš komentár