Festival Blues Moods v režime Covid špeciál

P. Sojka | 7.11.2021

Trnavská hudobná spoločnosť, o.z. sa v kultúrne ťažkej dobe podujala zorganizovať 11. ročník žánrového hudobného festivalu Blues Moods, ktorý tradične prináša korene kultúrneho dedičstva populárnej hudby na Slovensku, v Trnave žánrovým festivalom v “nákazovo-obmedzenom” režime.

Festivalovým hosťom je koncert vokálno–inštrumentálneho salónneho kvintetu – Veteráni zo Salon Doré. Zakladateľom tohto príležitostného vokálno-inštrumentálneho zoskupenia je legenda slovenskej bluesovej scény Ján Litecký - Šveda.  Spoluzakladateľ a dlhoročný prezident Slovenskej bluesovej spoločnosti, sólový interprét i protagonista viacerých hudobných zoskupení (Víťazný traktor, Slovenská disharmónia Jug Band, Vlčie mlieko...), autor viacerých kníh a v pravom slova zmysle priekopník blues na Slovensku sa v tomto projekte obklopil spoluhráčmi aktívne pôsobiacich v iných hudobných skupinách. Zoskupenie v auguste roku 2021 pokrstilo svoje prvé rovnomenné CD, z ktorého autorské piesne spievané v slovenčine zaznejú aj na trnavskom festivale Blues Moods 2021.

Festival sa uskutoční v sobotu, 13. novembra 2021 v priestoroch veľkej sály Kultúrneho centra Malý Berlín na Štefánikovej ulici č. 4 v Trnave so začiatkom o 20.00 h. Koncert sa uskutoční v režime OTP, cena vstupného je 5 Eur.

Peter Stojka


Napíš komentár